VWO

ATHENEUM

Het atheneum bereidt je voor op een studie aan de universiteit. We vinden het belangrijk dat je op school leert om kritisch en onderzoekend met lesstof om te gaan. Dat vind je terug in de opzet van de lessen van de verschillende vakken in allerlei activiteiten die naast de lessen worden georganiseerd, zoals gastlessen en verschillende masterclasses in samenwerking met de UT. In een leerlijn onderzoek maak je actief kennis met het doen van onderzoek en de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Op het atheneum zijn er minder aanvullende vakken dan op het gymnasium (klassieke talen) en in de masterclass (projecten, kunst en filosofie). Leerlingen kiezen vaak heel bewust voor het atheneum omdat het een goede voorbereiding op de universiteit biedt en de opleiding goed aansluit bij hun voorkeuren en interesses. Voor de leerlingen die dit willen zijn er veel mogelijkheden voor extra uitdaging, zoals deelname aan leerlingverenigingen, de debatclub, olympiades en wedstrijden en het behalen van taalcertificaten. Het Cambridge certificaat voor Engels is veel gevraagd bij opleidingen in het buitenland. Ook voor Duits (Goethe) en Frans (DELF) kun je internationaal erkende certificaten halen.

GYMNASIUM

Ben je nieuwsgierig en onderzoekend? Of zoek je extra uitdaging? Dan is het gymnasium iets voor jou. Naast alle andere vakken op het atheneum, volg je ook de Klassieke Talen. Je leert over de taal en de cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Op het gebied van democratie, bouwkunst, schilder- en beeldhouwkunst, filosofie, wetenschap, film en literatuur is de Oudheid al eeuwenlang een grote inspiratiebron.  Zonder de Grieken en Romeinen zou de wereld om ons heen er dan ook heel anders uitzien. Je ontdekt dat jouw wereld in die klassieke cultuur is geworteld. Dit ga je ook met eigen ogen zien tijdens onze culturele reizen naar Trier (derde jaar) en naar Rome (vijfde jaar). Speciaal voor jou als gymnasiast organiseren we daarnaast excursies en de gymnasiumdag.

Wil je meer weten over het gymnasium? Kijk dan hier

MASTERCLASS

Ben je meestal snel door de stof heen of wil je graag meer over bepaalde zaken weten? Vind je het leuk om extra vakken te doen en extra uitgedaagd te worden? Dan is de masterclass iets voor jou! In de masterclass volg je een speciaal samengesteld programma met extra vakken zoals filosofie en kunstzinnige vorming. Daarnaast ben je 10 lesuren per week, zelfstandig en in een groep, bezig met verschillende projecten. Zo ontwikkel je jezelf en leer je veel van elkaar. Natuurlijk zorgen we er voor dat je niet langer naar school hoeft dan de andere vwo-leerlingen. Je houdt dan genoeg tijd over voor je hobby’s en sport. Omdat we graag zeker willen weten dat de keuze voor de masterclass goed bij je past volgen er na de aanmelding een activiteitenmiddag en een motivatiegesprek.