Veelgestelde vragen

Bij de keuze van een nieuwe school horen ook veel vragen. Een overzicht van de meest gestelde vragen kun je hier vinden. Mocht je nog andere vragen hebben dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Zijn er ook activiteiten voor nieuwe leerlingen?

  • Ja, elk jaar beginnen we met een introductieweek waarin je de school en jouw klasgenoten leert kennen. De hele week staat in het teken van sport, spel, dans, debatteren en samenzijn. Een leuke manier om de andere leerlingen en de school nader te leren kennen. Daarnaast zijn er door het jaar heen feestavonden (zoals o.a. het babybal speciaal voor alle eerste klas leerlingen) en activiteiten waaraan je kunt deelnemen of gewoon lekker naar toe kunt gaan. Veel van de activiteiten op school worden door leerlingen zelf georganiseerd.

Krijg ik hulp bij een moeilijk vak?

  • Naast de gewone lessen zijn er ook steunlessen voor de vakken Engels, Nederlands, Frans, wiskunde en rekenen. Heb je extra hulp nodig bij een van deze vakken dan kun je een uur in de week extra tekst en uitleg krijgen. Dit uur staat al in je rooster ingepland. Heb je het niet nodig omdat het allemaal goed gaat, dan heb je dat uur vrij. Ook hebben we dyslexiecoaches en studiecoaches die je kunnen en willen helpen als je dat nodig hebt.

Hoe leer ik huiswerk maken?

  • Tijdens de introductieweek en de mentorlessen geven de mentor en de peers tips over hoe je moet studeren en leren. De kunst is om te ontdekken welke manier het beste bij jou past. Elke leerling is verschillend, er is dus niet een of ander standaardrecept op school aanwezig. Zij willen jou graag laten ontdekken wat bij jou past.

Wat zijn PEERS?

  • Het woord ‘peers’ betekent ‘gelijken’. Peers zijn leerlingen uit de bovenbouw die jou en alle andere helpen in de onderbouw. Ze doen dit als peer-leader (een soort leerling-mentor voor de eerste klas) of als peer-tutor (een soort leerling-docent die bijlessen kan geven). Alle peers worden binnen school opgeleid en ontvangen hiervoor ook een diploma.

Waar kan ik terecht met vragen?

  • Je eerste contactpersoon is jouw mentor, die is uitgekozen om jou te begeleiden. Daarnaast kun je ook altijd terecht bij de peers die jouw klas begeleiden. Daarnaast zijn er dan ook nog de conciërges, de roostermaker, de coördinator van de eerste klas (dhr. S. Dokters) of de teamleiders.

Heb ik een eigen docent?

  • Elke klas heeft heel veel verschillende docenten. Eén daarvan let speciaal op jou en je klas. Dat is je mentor. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor gaan. Je ziet hem of haar een paar keer per week in de les en hij praat ook met je ouders. Daarnaast heeft elke klas 2 of 3 peers (bovenbouw leerlingen) die jullie en de mentor bij van alles en nog wat helpen gedurende het schooljaar.

 

Wat zijn de lestijden?

  • De meeste klassen beginnen ’s morgens direct het eerste lesuur (om 08.05 uur) wanneer je klaar bent hangt af van het lesrooster. De exacte lestijden zijn:
  • Les Bel
    1 08:05
    2 08:55
    Pauze 09:45
    3 10:05
    4 10:55
    Pauze 11:45
    5 12:10
    6 13:00
    Pauze 13:50
    7 14:05
    8 14:55
    9 15:45

     

Waar heb ik les?

  • Je krijgt een rooster. Daarop staat welk lessen je hebt. Op het rooster kun je ook zien wie die lessen geeft en in welk lokaal je verwacht wordt. Het lezen van een rooster leggen we je de eerste week goed uit, zodat iedereen weet hoe een rooster werkt. Op het info kanaal kun je thuis en op school zien als er roosterwijzigingen zijn.

Welke vakken krijg ik?

  • Nederlands, Engels, Frans, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, biologie, tekenen, handvaardigheid, muziek, techniek, lichamelijke opvoeding, BL-Xtra (keuzemodules) en mentorles.

Bij wie kom ik in de klas?

  • Bij kinderen met hetzelfde schooladvies. We kijken eerst samen met je leerkracht van groep 8 in welke klas je het beste past en je mag zelf ook aangeven bij wie je graag in de klas zou willen komen. Wij proberen daar dan rekening mee te houden.

Een grote school?

  • We zijn de kleinste havo & vwo school in Hengelo. We hebben op dit moment 700 leerlingen. Dat lijkt veel, maar doordat de bovenbouwleerlingen als peers helpen in de eerste klas leer je zeer snel heel veel medeleerlingen uit verschillende leerjaren kennen.