UvA Bachelordag

UvA Bachelordag: 10 maart

Voor 5 en 6 vwo. Scholieren ontdekken welke bacheloropleiding het beste bij ze past. Via voorlichtingsrondes, informatiemarkten en speedcoaching met een studiekeuzecoach.

Bekijk het hele programma + aanmelden

Terugblik Studiekeuze Kick-off

Op vrijdag 19 januari ontvingen we een kleine 1000 scholieren die deelnamen aan de eerste UvA Studiekeuze Kick-off. We ontvingen veel positieve reacties van scholieren, studenten en ook van een aantal van jullie.

Lees het hele artikel

Jurist vanaf dag 1: Rechten aan de UvA

Bij rechten aan de UvA leren studenten vanaf het begin van de studie kritisch denken én werken als jurist. Ze krijgen les van mensen uit de juridische beroepspraktijk en gaan zelf aan de slag met echte dossiers. Zo leidt de UvA academische juristen op die zich breed oriënteren op een toekomstige rol in de maatschappij.

Nascholing ‘kritisch benaderen digitale media’: 23 maart

Voor mentoren en docenten die in hun onderwijs nieuwe media behandelen. Handvaten over ontwikkelingen waar leerlingen dagelijks mee te maken hebben en waar docenten op moeten anticiperen.

Meer informatie + aanmelden

Studiedagen voor docenten Aardrijkskunde en Maatschappijleer: 27 en 29 maart

Een nieuwe kijk op mobiliteit; oorzaken, mechanismen en effecten. Op het programma staan lezingen en ook gaat men zelf op pad.

Meer informatie + aanmelden

Leerlingen Berlage Lyceum te Amsterdam presteren zelfgeschreven boek

In het rapport ‘Ons onderwijs 2032’ geven onderwijsdeskundigen hun visie op het onderwijs van de toekomst. Op 12 januari presenteerden leerlingen van het Berlage Lyceum het boek ‘Onderwijs van Onderen’. Hierin verwoordt de 5vwo-filosofieklas de eigen visie op het onderwijs van de toekomst.

>             Meer informatie

Leve de Wiskunde: 6 april

Leve de Wiskunde! Het jaarlijkse congres voor wiskundedocenten staat in het teken van ontwikkelingen in het vakgebied en de relatie tussen universiteit en voortgezet onderwijs. Docenten zijn van harte uitgenodigd om leerlingen mee te nemen. Deelname is gratis.

>             Meer informatie + aanmelden