Rome reis

Kosten rond de 650 – 700 euro*

*Het exacte bedrag is o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt vastgesteld nadat de definitieve indeling is gemaakt per bestemming. Deze prijzen zijn daarmee onder voorbehoud.

  • Vertrek maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april – 5 dagen
  • Vliegreis
  • De Romereis is onderdeel van het lesprogramma Latijnse en Griekse taal en cultuur, daarom hebben onze gymnasium leerlingen voorrang bij deze reis.

Alle wegen leiden naar?

Juist, Rome! Zonnige pleintjes, hemelse ijsjes, de lekkerste koffie en tiramisu. Op elke straathoek wel een bezienswaardigheid. Rome is oprecht ‘de stad der steden’ te noemen. Ben je in Rome geweest, dan wil je gegarandeerd terug. Een mensenleven is eigenlijk te kort om al het indrukwekkends dat de eeuwige stad de mensheid te bieden heeft te bewonderen; niettemin zullen vele hoogtepunten uit het roerige Romeinse verleden tijdens de reis aan ons voorbij trekken, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, de Keizerfora en het Pantheon.

We beperken ons echter niet tot de oudheid; ook latere perioden, zoals de renaissance en de barok, zijn een onderdeel van het reisprogramma. En uiteraard mag in epicentrum van het christendom een bezoek aan het Vaticaan niet ontbreken. We gaan heel veel kerken bezoeken. Rome is één groot historisch openluchtmuseum, dat al bij vele bezoekers door de eeuwen heen een diepe, onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Deze ontdekkingstocht door het kloppend hart van beschaving, kunst en cultuur mag je simpelweg niet missen!

Met prachtige bezienswaardigheden en de fascinerende geschiedenis van ‘de eeuwige stad’, maar ook tijd voor; ‘il dolce far niente’ in de charmante en hippe wijkjes van Rome.

Let op. We wandelen heel veel!