Polen reis

Kosten rond de 500 -550 euro*

*Het exacte bedrag is o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt vastgesteld nadat de definitieve indeling is gemaakt per bestemming. Deze prijzen zijn daarmee onder voorbehoud.

  • Vertrek maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april – 5 dagen
  • Busreis

De 5-daagse studiereis naar het zuiden van Polen en Krakau is een zeer diverse reis.

  • Cultuur: Krakau is één van de oudste en levendigste steden in het oosten van Europa. Krakau is nu in Polen de derde stad qua aantal inwoners en het heeft een prachtig middeleeuws centrum, maar ook veel gebouwen in de Renaissance en Barok-stijl. De vele kerken, burchten en paleizen laten zien hoe machtig deze stad ooit is geweest. Krakau is een ongeremd feestelijke, zwierige en kleurrijke stad en wordt ook wel de parel in de Poolse kroon genoemd. De binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco
  • Natuur: een bezoek aan het Tatragebergte (ligt op de grens met Slowakije, een serieus berggebied met het adembenemende Morskie Oko-meer
  • Geologie: een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka. Bewonder prachtige zalen, kapellen, zoutsculpturen en meren die onder de grond liggen. De totale diepte is zelfs 327 meter en de gangen bereiken in totaal 300 km. Ook dit staat op de Unesco-lijst.

Geschiedenis: een bezoek aan de voormalige Schindlerfabriek. Over Oskar Schindler heeft Steven Spielberg een film gemaakt. ‘Wie één leven redt, redt de hele wereld’. En een bezoek aan het voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Ook Auschwitz staat op de Unesco-lijst.