Over onze school

Het Bataafs in het kort

Het Bataafs Lyceum is een kleinschalige school met een activerend en uitdagend onderwijsaanbod. Je wordt bij ons gezien. Dat merk je aan de persoonlijke en goede sfeer en aan de vele mogelijkheden voor maatwerk, zowel binnen als buiten de les.

Op het Bataafs Lyceum kun je op de volgende niveaus instromen:

havo

Leren doe je niet alleen uit de boeken! Op onze havo koppelen we theorie aan praktijk, bijvoorbeeld op de havo-projectdagen en in het Havisten Competent programma. Bij het praktijkvak havo-P werk je aan opdrachten voor bedrijven; dat maakt school leuk en interessant! Leerlingen die kansrijk zijn om op te stromen naar het vwo, en dit graag willen, kunnen in de eerste twee leerjaren deelnemen aan een Up2vwo traject.

vwo: atheneum, gymnasium en Masterclass

Op het vwo word je uitgedaagd om zelfstandig en kritisch te denken. Je hebt bij ons de keuze tussen atheneum, gymnasium en Masterclass. Het atheneum is de flexibele optie; je volgt naast de schoolvakken geen vaste extra’s en kunt daardoor nog alle kanten op.

Heb je interesse in talen, cultuur en geschiedenis en zoek je extra uitdaging? Dan is gymnasium een goede keuze. Je krijgt dan de extra vakken Latijn en Grieks en leert naast de taal ook veel over de cultuur van de oude Grieken en Romeinen.

De Masterclass is een bijzondere vorm van vwo-onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. Een deel van het programma bestaat uit projectlessen waarin je op onderzoek uitgaat en veel samenwerkt met anderen, waardoor je belangrijke vaardigheden ontwikkelt. De schoolvakken worden compact aangeboden. Binnen de Masterclass kun je kiezen voor atheneum of gymnasium.

De school maken we samen met jou!

Op het Bataafs Lyceum wordt veel georganiseerd voor en ook door leerlingen. Er is de mogelijkheid tot het volgen van extra lessen sport & gezondheid of ontwerpen & techniek. Ook kun je taalcertificaten halen, deelnemen aan een van de vele leerlingverenigingen en daarnaast organiseren we veel sportactiviteiten en excursies. Wij vinden het belangrijk dat het onderwijs zo goed mogelijk bij jou past. In de lessen maken we gebruik van laptops, waardoor je op je eigen niveau kunt werken. Buiten de lessen kun je extra ondersteuning krijgen of juist extra uitdaging.