Over onze school

Het Bataafs in het kort

Het Bataafs Lyceum is een kleinschalige school met een activerend en uitdagend onderwijsaanbod. Je wordt bij ons gezien. Dat merk je aan de persoonlijke en goede sfeer en aan de vele mogelijkheden voor maatwerk, zowel binnen als buiten de les.

Op het Bataafs Lyceum kun je op 3 niveaus instromen:

havo/vwo; in deze klas krijg je les op havoniveau. Er is veel aandacht voor leren leren en we doen veel in projectvorm; leren doe je niet alleen uit de boeken! Leerlingen die kansrijk zijn om op te stromen naar het vwo kunnen in de tweede helft van het schooljaar deelnemen aan een Up2vwo-traject. Daarin volg je extra Nederlands en wiskunde en word je voorbereid op succesvol opstromen.

vwo; op het vwo (atheneum en gymnasium) word je uitgedaagd om zelfstandig en kritisch te denken. Je wordt voorbereid op de universiteit en dat merk je ook aan verschillende projecten met o.a. de Universiteit Twente. Heb je interesse in talen, cultuur en geschiedenis en zoek je extra uitdaging? Dan is gymnasium een goede keuze.

Masterclass; de Masterclass is een bijzondere vorm van vwo-onderwijs voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. Een deel van het programma bestaat uit projectlessen waarin je op onderzoek uitgaat en veel samenwerkt met anderen, waardoor je belangrijke vaardigheden ontwikkelt. De schoolvakken worden compact aangeboden. Binnen de Masterclass kun je kiezen voor atheneum of gymnasium.

Op het Bataafs Lyceum wordt veel georganiseerd voor en ook door leerlingen. Er is de mogelijkheid tot het volgen van extra lessen sport & gezondheid of ontwerpen & techniek. Ook kun je taalcertificaten halen, deelnemen aan een van de vele leerlingverenigingen en daarnaast organiseren we veel sportactiviteiten en excursies. Wij vinden het belangrijk dat het onderwijs zo goed mogelijk bij jou past. In de lessen maken we gebruik van laptops, waardoor je op je eigen niveau kunt werken. Buiten de lessen kun je extra ondersteuning krijgen of juist extra uitdaging.

De school maken we samen met jou!