Brugklas

Presentatie van de informatieavond op 7 november:

Informatieavond groep 8

Brugklas

Project “vrij lezen” in de 1e klassen

Een goede leesvaardigheid is in toenemende mate een voorwaarde voor succes op school en in de maatschappij. Tegelijkertijd is het lezen van boeken voor steeds minder leerlingen een vanzelfsprekende tijdsbesteding. Wij vinden het als school belangrijk om onze leerlingen mee te geven dat lezen niet alleen noodzakelijk maar ook leuk, leerzaam en ontspannend kan zijn. Dit project is gericht op het verhogen van de leesmotivatie van leerlingen. Essentie is dat er minimaal twee keer per week 20-30 minuten klassikaal wordt gelezen. De leesblokken worden ingepland tijdens mentoruren en reguliere lezen, waarbij alle vakken een bijdrage leveren. De leerlingen zijn vrij om zelf te kiezen wat ze in deze uren lezen: het leesplezier staat immers voorop.

School in actie – een rondleiding tijdens een schooldag!

Wil je de sfeer proeven en weten hoe het bij ons op school is? Bezoek dan onze school in actie, jij en je ouders krijgen een rondleiding door de school terwijl de lessen in volle gang zijn. De rondleiding duurt ongeveer één uur.

Je kunt onze school elke dinsdagmiddag vanaf nu tot en met 7 maart bezoeken. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Jij en je ouders kunnen gewoon langskomen. De rondleiding start om 15:15 uur en duurt tot ongeveer 16:15 uur. Tijdens de rondleiding kun je ook je vragen stellen.