Inschrijven DELF A1 + A2

Volg je Frans in de onderbouw, dan heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de landelijke examens om een internationaal certificaat te halen voor je kennis van het Frans. Het betreft een Diplôme d’Études en Langue Française (DELF) en is vergelijkbaar met een Cambridge-certificaat.

De eerstvolgende keer dat de examens georganiseerd worden is op 8 en 18 juni 2022. Het volledige examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Op woensdag 8 juni worden de schriftelijke examens (luisteren, lezen en schrijven) afgenomen op school. Op zaterdag 18 juni is het mondeling ergens in het land.

Voor de leerlingen in de 3e klas adviseren we meestal om mee te doen met de examens op A2 – niveau. Het is overigens altijd goed om met je docent Frans te overleggen over het best passende niveau. Als je Frans kiest, kan je natuurlijk in de bovenbouw mee doen op een hoger niveau. Het is niet noodzakelijk om alle niveau’s te doorlopen. Zo kun je A2 doen, zonder A1 te hebben gedaan en een gevorderd (B-examen) zonder een beginners examen te hebben gedaan.

De voorbereiding voor de examens wordt door mevr. de la Parra verzorgd en gebeurt tijdens een aantal extra lesuren op school. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De examens zelf hebben wel een prijskaartje:

A1: € 70,00                            A2: € 85,00                            (B1: €115,00                        B2: €120,00)

Let op: Je ouders moeten de onderstaande inschrijving doen.  Het Institut Français die de examens in Nederland organiseert, heeft geen inhaaldata: afwezigheid tijdens de examens betekent automatisch: gezakt en het examengeld wordt niet gerestitueerd!

In de 3e klassen wordt een oefenexamenafgenomen, zodat je een idee hebt hoe zo’n examen gaat en kan inschatten of het haalbaar is. Opgave graag uiterlijk 31 maart aanstaande. Na toetsweek 3 zal mevrouw de la Parra de training voor het examen opstarten.

Heb je nog vragen hebben over het DELFexamen, vraag het maar aan je Frans docent of je kunt je vraag richten aan: f.devries@osghengelo.nl

Door de aanmelding geef ik aan me ervan bewust te zijn dat mijn kind opgegeven wordt voor de DELF examens op  8 en 18 juni 2022 en dat ik de bijbehorende rekening zal betalen.

A1 + A2: 8 juni schriftelijk, 18 juni mondeling.

Inschrijvingen sluiten op 31 maart 2022