BL-Xtra

In de eerste en tweede klassen van de havo en het vwo kun je twee uur per week Bl-Xtra doen: verschillende vakken in één project. Je gaat samenwerken en ontdekt jouw persoonlijke interesses. Het helpt je straks ook bij het kiezen van je vakkenpakket en je beroep. Bl-Xtra is niet verplicht, maar een prachtkans om je talent verder te ontwikkelen.

Ontwerpen en Techniek

Bij Ontwerpen en Techniek gaan de leerlingen onderzoeken welke vormen van licht er zijn en hoe je licht op verschillende manieren kunt gebruiken. Daarbij wordt gekeken naar voorbeelden van bijzondere ontwerpen en toepassingen. Vervolgens gaan de leerlingen zelf een lamp ontwerpen, waarbij gekeken wordt naar de techniek en het gebruik van verschillende materialen en lampen. Het eigen ontwerp gaan de leerlingen daarna zelf maken, waarbij techniek, ontwerp en creativiteit samenkomen.

Geschiedenis en filosofie ‘Van Kleitablet tot phablet’

Filosofie en geschiedenis is een uitstekende module voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de invloed en ontwikkeling van manieren van communiceren. Je gaat als een speurder in de geschiedenis zoeken naar vragen en problemen die in jouw tijd keihard terugkomen. Hoor jij thuis weleens dat je te veel achter het scherm zit? De Romeinen zagen een vergelijkbaar probleem in hun samenleving. Maar welk probleem was dit? We gaan o.a. het volgende samen onderzoeken: wat doet een mobiele telefoon met je concentratie, hoe afhankelijk zijn we van het internet en hoe goed kunnen we nog met elkaar een gesprek voeren. Bij elk van deze kwesties vragen we ons af hoe mensen in de geschiedenis hebben geprobeerd ermee om te gaan.

Theater & Dans

Heb jij altijd al eens op het podium willen staan? Of vind je het juist een beetje eng én wil je dat juist leren? Kies dan voor theater & dans. We gaan samen een voorstelling maken, waarbij je ervaring opdoet op het gebied van: ritmisch dansen, bewegen, acteren en nog veel meer! Ons doel is dat wij met z’n allen plezier maken én dat JIJ uiteindelijk zelf met vol vertrouwen op het podium durft te staan! Tijdens de lessen gaan we verschillende beweging- en theateroefeningen doen, ook gaan we aan de slag met decorbouw en grimeren. Wij hebben er zin in! JIJ OOK?

Sport en Gezondheid

Sport en gezondheid is speciaal bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in wat sport met je lichaam doet en die meer willen weten over de achtergronden van sport en gezondheid. Uitblinken in sport is niet nodig, maar wel een grote interesse in sport en het effect van sport op het menselijke lichaam. Sport en Gezondheid is een combinatie van de vakken biologie en lichamelijke opvoeding. Wat gaan we o.a. doen; sporten met een hartslagmeter, hoe werkt het hart, sporten verbetert de werking van je longen, doping, gezond omgaan met je sport, Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken, anatomie van de voet, sporten maakt je sterker en je houding beter, buiten school sporten beoefenen en nog veel meer!