single-post.php

Winnaars Twentse Wiskunde Estafette en EOES

Wouter Zandsteeg, Pepijn van Broekhoven, Marijn de Boer en Ruben de Gruiter de prestigieuze Twentse Wiskunde Estafette gewonnen! Ze hebben deze lastige klus geklaard onder druk aangezien ze als titelhouder als favoriet aan de wedstrijd begonnen en toch deze rol met verve hebben waargemaakt: met een straatlengte voorsprong van 16 punten hebben ze de competitie een illusie armer gemaakt. Ongenaakbaar.

Hiermee heeft het Bataafs Lyceum de winst van de TWE van de afgelopen drie edities in de wacht gesleept waardoor je wellicht het niveau van de wedstrijd zou onderschatten. Laat dat vooral: De TWE is dé wiskunde-wedstrijd voor de meest begaafde leerlingen van het VWO, de crème-de-la-crème en het neusje van de zalm. En binnen die groep blonken zij uit!

Niet alleen bij wiskunde blonk het Bataafs vandaag uit op de UT, ook bij de EOES sleepten onze leerlingen de winst binnen! Bij deze olympiade waar natuurkunde, scheikunde en biologie op een praktische manier aan bod kwamen, sleepten Marnix Deserno, Floris Buijnsters en Luca Borgers de winst binnen. Zij gaan door naar de landelijke finale (februari, ook op UT).

 

Deel dit bericht