Weer een steigerend paard voor de schooldeur

Het Bataafs Lyceum krijgt weer net als vroeger een steigerend paard voor de schooldeur. Vroeger stond het er al, toen het nog Bataafse Kamp heette. En nu komt er nog een Twentse ros, maar dan op de huidige plek van de school aan de Sloetsweg. Leerlingen van het derde jaar hebben het kunstwerk zelf gebouwd, onder leiding van Meg Merx en Rob Verwer van Klassekunst. Ze lieten zich daarbij inspireren door het paard van Johan van Zweden bij de Bataafse Kamp in het centrum. Het 4 meter hoge paard werd gisteren geplaatst op een betonplaat van 1400 kilo.

Het paard heeft een prominente plaats gekregen naast de pannakooi bij de ingang van de school.

13 november 2014

JONGEN, MEISJE EN PAARD

Het standbeeld ‘Jongen, meisje en paard’ is ontworpen door de Nederlandse schilder en beeldhouwer Johan Hendrik van Zweden (Winschoten, 29 juni 1896 – Arnhem, 9 juli 1975).

Een deel van het bronzen kunstwerk, dat staat bij de Bataafse Kamp in Hengelo, is gestolen. Het paard en de jongen staan er nog, het meisje is van de sokkel gezaagd. De gemeente Hengelo is eigenaar van het kunstwerk en heeft aangifte gedaan van de diefstal.