single-post.php

Wandel naar je werk dag

Michiel de Gelder loopt van Almelo naar Hengelo

Lopen naar je werk. De gemiddelde forens moet er misschien niet aan denken, maar veel Overijsselaars nemen vandaag de benenwagen naar hun baan. Het is vandaag namelijk Wandel naar je Werk-dag. Toch zijn er maar weinig Nederlanders die de tocht naar het werk met de voet afleggen.

In 2016 werd van al het woon-werkverkeer in Nederland vier procent met de voet afgelegd. Van de afstanden die korter zijn dan een kilometer, gaat bijna de helft lopend. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

“Wandelen geeft mij rust”

Dat percentage zal vandaag wat hoger zijn, want in de hele provincie gaan mensen lopend naar het werk. Zo ook Elfriede van Baaren uit Wierden. “Een dag als vandaag vind ik leuk, geweldig. Ik hoorde ervan en dacht: ik doe mee.”

Van Baaren moet twintig minuten lopen naar haar werk. “Het geeft mij rust. In de natuur, met de vrijheid die je hebt.” Toch gaat Van Baaren niet iedere dag lopend naar haar werk: “Normaal doe ik het op fiets, dat gaat toch wat sneller. Twintig minuten lopen in de ochtend is toch wat veel”, vertelt ze.

“Normaal is het haast, haast, haast”

Ook Michiel de Gelder ging vanmorgen lopend naar zijn werk. Van Almelo naar Hengelo, een wandeling van zo’n vijftien kilometer. “Het is wel rustgevend. Normaal is het haast, haast, haast. Ik heb goed doorgelopen, gemiddeld zes kilometer per uur”, vertelt hij.

De Gelder denkt desondanks niet dat hij vaker lopend naar zijn werk gaat. Daarvoor is de afstand toch net wat te groot. “Maar fietsen zal ik zeker vaker doen. Het goede seizoen komt eraan.

Deel dit bericht