Vriendinnen zetten Bataafs Lyceum in beweging: dansen voor Spieren voor Spieren

Misschien vierde jij meivakantie, maar vorige week op 29 april was het Wereld Dansdag. Deze dag kwam Dana Huisman, leerling van het Bataafs Lyceum, letterlijk in beweging. Samen met haar vriendinnen Jill Nijhuis, Carlijn ten Voorde, Amber Hammink en Tess Ruiz bedacht ze een activiteit gebaseerd op World Dance Day en ook nog voor het goede doel.

Wereld Dansdag is bedacht ter ere van de verjaardag van Jean-Georges Noverre (1727-1810), de bedenker van het moderne ballet. Dansen brengt mensen samen en is bovendien ook goed voor je conditie. Maar de belangrijkste reden voor Dana en haar vriendinnen voor dit initiatief is dat de groep zoveel mogelijk geld in wil zamelen voor Spieren voor Spieren.

Vrijdag 10 mei tussen 12.00 en 13.00 uur gaan de voetjes van de vloer. “Het idee is dat we met alle 1e en 2e klassen (met aanvullingen van 3e en 4e klassen) buiten een uur lang dansen voor een goed doel. We hebben daarvoor Spieren voor Spieren uitgekozen”, vertelt Dana.

De leerlingen die mee dansen halen geld op door middel van sponsoren. “Het geld van de sponsoren wordt overgemaakt naar Spieren voor Spieren. We vinden dit doel toepasselijk omdat we iets met bewegen doen en er genoeg kinderen zijn die dit niet kunnen.”

Genoeg redenen voor de leerlingen van het Bataafs Lyceum om lekker in beweging te komen. Wil je weten welke dans ze gaan uitvoeren? “We hebben een dansje aangeleerd op Con Calma van Daddy Yankee”, zegt Dana. “We willen zoveel mogelijk mensen bereiken. Ongeveer 350 mensen dansen mee.”