Leerkrachten Bataafs Lyceum Hengelo maken examenclip

Leerkrachten Bataafs Lyceum Hengelo maken examenclip: hakken op dj Paul Elstak

Het is onderhand traditie geworden bij de lerarenband van het Bataafs Lyceum uit Hengelo: een speciale examenclip voor de leerlingen die afscheid nemen van de school. Daar waar ooit werd begonnen met de Beastie Boys, zijn ze dit jaar een andere weg ingeslagen. Het thema? Gabbers. Mét bijpassende outfits en kapsels.

“Elk jaar proberen wij als band wat speciaals te doen”, zegt lid van de band Bart Smies. “We hebben geen idee hoe de leerlingen gaan reageren, maar we hopen dat ze het waarderen. We doen het uit een goed hart om de diploma-uitreiking wat op te fleuren.”

Vorig jaar

Dit is het vijfde jaar dat de band een speciale videoclip maakt. “Vijf jaar geleden begonnen we met de Beasty Boys met You Gotta Fight for your Right to Party. En vanaf daar hebben we veel nummers gedaan met gitaren. Vorig jaar deden we Motörhead en we kregen zelfs een like van de officiële fanclub. Dat konden we dit jaar niet toppen, dus we besloten in het diepe te springen met dj Paul Elstak.”

Zie de link: