Kerst- en wenskaarten voor mensen die het nodig hebben in Zuid-Frankrijk

Leerlingen uit de klassen A1a, M2a, M2b, H3b, A3a en A3b hebben op woensdag 5 december Franse kerst- en wenskaarten gemaakt.

Deze kaarten worden opgestuurd naar Zuid-Frankrijk, waar ze vervolgens worden uitgedeeld aan o.a. alleenstaande mensen, daklozen en mensen die het op dit moment moeilijk hebben.

Velen van hen krijgen normaliter geen kaart gedurende de feestperiode, maar dankzij deze leerlingen krijgen ze toch een (Kerst)wens!

Uit ervaring blijkt dat de ontvangers dit erg waarderen en sommigen nemen zelfs de moeite om een kaart terug te sturen!

In samenwerking met Het Rode Kruis (Croix-Rouge), de Restos du coeur (Franse voedselbank) en de Secours Catholique, is dit al een aantal jaar een succes.

Leerlingen schrijven een (Kerst)wens en schrijven vervolgens een kort verhaaltje over onder andere zichzelf, waarom ze Frans leren en waar ze wonen. Uiteraard gebeurt dit allemaal in het Frans.

Dit is natuurlijk niet alleen goed voor hun schrijfvaardigheid Frans, maar op deze manier kunnen ze ook wat betekenen voor de medemens.

Que le bonheur et la santé soient avec tout le monde !

JOYEUX NOËL ET BONNE ANNÉE !

Jimy Wiggers

Docent Frans – Bataafs Lyceum te Hengelo