single-post.php

Kampioenen op Bataafs!

Op zaterdag 15 december zijn een aantal leerlingen van het Bataafs Lyceum kampioen geworden door bij alle wedstrijden de 3 punten te pakken.

Zaterdag 15 december was het zover. Achilles tegen Hector. Een clash tussen 2 grootmachten. Beide waren nog ongeslagen met de volle punten. Hoewel Achilles een beter doelsaldo had, was het Hector met een betere verdediging. Het beloofde dus heel wat te worden.

Gespannen kwamen de heren van Achilles bij Hector aan om kampioen te worden om vreemde bodem. De irritaties stegen al bij de leiding en de spelers nadat er bekend werd dat er op een knollenveld werd gespeeld i.p.v. het ingeplande en vrije veld 1. Hoe dan ook, de rust moest bewaard blijven.

De gekozen basiselftal door coach Gabriël Akcay met een 4-3-3 opstelling was: Maarten Sonneveld, Bryan Westerbaan, Ruben Lubbelinkhof, Ali Eren Akkus, Mart Leferink, Martijn Gilde, Jelte Fisscher (c), Matthijs Ekkel, Ryan Mahadewsing, Federico Spiertz, Ynze Sonder. Bank: Enzo Amico, Milo Kamphuis, Niels Duim. Geblesseerden: Jilmer Russchen, Job Somhorst

Vanwege de blessures van 2 verdedigers, was Ryan zo vrij om op zijn vrije dag voor Achilles in te vallen. Men wist dat er vandaag op 1 iemand gelet moest worden aan de kant van Hector. De rechtsbuiten genaamd Arno. Het was de taak aan linksback Jelte Fisscher om hem gedeisd te houden. Zoals verwacht kwam er een hevige storm in de eerste 10 minuten van de kant van Hector, maar alhoewel zij sterk aanvielen was het de verdediging van Achilles dat standhield. Het eerste gevaarlijke moment kwam door een prachtige actie van Ali op het middenveld waarmee hij Maarten aan de linkerflank wegstuurde. Ondanks de geweldige voortzetting van Maarten met een goede voorzet, lukte het Ruben niet om af te drukken. Helaas! Maar dit gaf moed aan de heren van Achilles! Er kwam een 2 aanval met exact dezelfde voortzetting van Maarten en deze keer lukte het Ruben om de 1-0 te scoren! De euforie ontstond aan de kant van Achilles, maar de coach wist dat men de concentratie niet moest verliezen, want er kwam direct weer gevaar vanuit Hector. Hoewel Hector in de eerste minuten weer een hand in de wedstrijd kreeg, was ‘t het middenveld van Achilles, met aan de leiding Martijn, die de overhand wist te krijgen. Niet veel later kwam er weer een prachtige lage voorzet van links van Maarten en nu was het Bryan die tekende voor de 2-0. De 30e minuut was verstreken en dus was het tijd voor de eerste wissels. Enzo kwam aan de rechterkant erin voor Ruben en Milo kwam het veld in voor de uitgeputte Bryan. De heren van Achilles waren te sterk voor Hector en even later was het, tot grote verbazing van iedereen, de rechtsback Federico Spiertz met zijn eerste doelpunt van het seizoen (en een belangrijke ook!), die de 3-0 in het net schoot. Na de 3-0 was er wat onenigheid over de beslissingen van de scheids aan de kant van Achilles. Ali kreeg een gele kaart na een ‘overtreding’. Dit leidde tot woedde bij 1 van de leiders die daarom ook werd weggestuurd van het veld. Even later vloot de scheids voor het einde van de 1e helft.

Vanuit het publiek leek het alsof de wedstrijd al was gespeeld, maar de coach wist dat er vaker een grote voorsprong bijna was verspeeld. Zo werd men ook uitgeschakeld in de beker en dat moest nu hoe dan ook voorkomen worden. In de kleedkamer was er hevige discussie over de keuzes van de scheidsrechter, maar daar mochten de heren zich niet onder laten lijden. Een toespraak kwam er van de coach en 2 leiders om de jongens weer wat op te vuren voor de 2e helft. Het was ook aan Ali om zijn hoofd koel te houden en geen 2e gele kaart te ontvangen, aangezien dat heel plausibel was, vanwege de vreemde beslissingen van de arbiter.

Zo begon Achilles met de 2e helft met 1 wissel. Niels kwam erin voor Mart op het middenveld. Sterk was het spel van Achilles en dat bleek ook door een geweldige actie van Maarten die zichzelf vrijmaakte en een geweldig doelpunt scoorde. 4-0! Het kon toch niet meer misgaan? Nou dat dacht men ten minste. Rond de 55e minuut leek het toch nog mis te gaan… Na een normaal duel tussen Ali en een speler van Hector werd er door de scheids gefloten en besloten dat het een 2e gele was voor Ali en dus rood. Ali die met een verbaasde blik zat toe te kijken hoe de scheids de kaarten trok moest het veld verlaten. Op de bank van Achilles was men woedend en alle mensen keken elkaar vragend aan, terwijl de leiding van Hector en lachend en juichend over het geval deden. Onsportiviteit was er niet bij de ploeg van Hector, maar vooral door de leiding. De weggestuurde leider van Achilles kwam toch nog op het veld om een hartig woordje met de scheids te spreken, maar die trok zich er niets van aan. Er moest ingegrepen worden. In het veld kwam Ruben om mee te verdedigen erin voor Enzo en werd er geswitched naar een 4-3-2 opstelling met 2 spitsen. Nu was het volhouden voor Achilles. Dit ging goed tot de 65e minuut toen Hector een penalty na een ongelukkige handsbal van Niels. Kort daarna ontving men bij Achilles nog een tegendoelpunt. 4-2 was de stand. En er kwam ruzie op het veld wat leidde tot de wissel van Maarten voor Mart. Tegenstand houden en geen doelpunt ontvangen was nu de tactiek. De held van de komende minuten was Ynze die met meerdere prachtige reddingen de 4-3 wist te voorkomen. Er werd geswitched naar een 4-4-1 opstelling met Bryan in de spits. Counterattacking football werd er geïntroduceerd door Ronny Russchen, wat goed uitpakte. In de 80e minuut ontving Hector nog een gele kaart waardoor het 10 tegen 10 werd. Achilles kon nu eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Er kwam nog een grote kans voor Niels, maar deze kon niet afdrukken voor de 5-2.

Na 8 minuten extra tijd, wat weer discutabel was, werd er eindelijk afgefloten door de scheids. Achilles was eindelijk kampioen!! Rennend kwam de leiding het veld op samen met de wissels en zelfs de geblesseerden. Met 30 punten uit 10 wedstrijden was het Achilles die aan kop stond en aan kop bleef. Op naar het volgende seizoen!

Deel dit bericht