Excusez-moi, parlez-vous français ?

Op vrijdag 12 oktober 2018 zijn er drie 3e klassen naar Namur geweest om daar deel te nemen aan het programma van Villangues.

Om kwart over 6 stonden de (meeste) leerlingen keurig te wachten op de bus en we zijn om kwart voor 7 vertrokken richting België.

Na een kleine file zijn we uiteindelijk om elf uur aangekomen, waar we enthousiast werden ontvangen door de organisatie van Villangues.

De leerlingen kregen een uitleg van de dag in het Frans; de meeste leerlingen begrepen de instructie in het Frans direct!

Vervolgens werden ze per groepje van drie weggestuurd, met een animateur. Ze kregen een mapje met daarin alle benodigdheden voor de dag: een routebeschrijving van de stad namen, een Carnet de voyage en een Mission Impossible. Tot een uurtje of 3 hadden de leerlingen tijd om alle spreek-en gespreksvaardigheidsopdrachten af te ronden. Ze moesten bijvoorbeeld een broodje kopen bij de bakker, wat drinken bestellen in een café, een interview houden met een reiziger en informatie geven/vragen bij het VVV-kantoor. Na deze activiteiten hadden ze nog wat vrije tijd om de stad te ontdekken, te chillen in de zon of te shoppen.

De terugreis duurde helaas wat langer dan verwacht, want op de A1 was een vrachtwagen gekanteld met slachtafval. Dit leverde een extra (gezellig en muzikaal) uurtje in de bus op. Gelukkig konden we om negen uur nog wel met z’n allen (80 personen!) naar de McDonalds en een lekkere BigMac ging er dan ook wel in!

De leerlingen hebben aangegeven dat ze het heel leuk, maar vooral erg leerzaam vonden. Ze stonden versteld dat ze zoveel konden verstaan en zo goed konden antwoorden in het Frans. En als ik zo de beoordelingen bekijk, kan ik dat ook zeker beamen!

De animateurs uit België waren ook zeer aangenaam verrast: ze vonden het een goede groep en de leerlingen waren erg enthousiast!

Ook de begeleiding is bijzonder trots op de leerlingen en hebben het ook als een geslaagde dag ervaren! Vrijdag 19 oktober gaan de overige 3e klassen;

en espérant que cette journée sera aussi sympa que celle de la semaine dernière !