Docentenband maakt eindejaarsclip voor leerlingen

Ook dit jaar nam de docentenband weer een examenclip op als eerbetoon aan de geslaagde leerlingen: het werd een oorverdovende cover van de Motorhead klassieker Ace of Spades. Hieronder de video en een interview dat RTV Oost had met Bas Smies.

Leerlingen die in het examenjaar zitten hebben ieder jaar een examenstunt, maar op het Bataafs Lyceum in Hengelo doen ook de leraren mee aan de eindejaarsgekkigheid. De lerarenband heeft een speciale muziekvideo opgenomen voor de leerlingen die dit jaar geslaagd zijn.

“Het is een beetje een traditie van de afgelopen jaren geworden”, vertelt Bas Smies, lid van de band. “We proberen ieder jaar in de tekst een origineel accentje aan te brengen. Het is een beetje een terugblik op het examenjaar, met al het werk, de stress en de ontlading.”

Arbeidsintensief flauwe kul-project

Smies noemt de productie van de clip “het meest arbeidsintensieve flauwe kul-project van het jaar”. “We beginnen al in augustus. Dan begint het lobbyproces voor de keuze van het nummer. Het moet hard zijn, lekker stevig en op het randje.”

Vervolgens schrijven de bandleden de tekst, nemen ze de instrumentale partijtjes op, wordt alles ingezongen en wordt de clip in twee delen opgenomen. “We spelen nummers die helemaal niet aanslaan bij de jeugd. Daar zit misschien ook een soort educatieve missie in van ons als ouwe rotten”, zegt Smies.

Volgend jaar weer

De kans is groot dat er ook volgend jaar weer een clip wordt opgenomen. “Ik denk dat we daar wel aan vast zitten. Je wilt ook geen lichting leerlingen teleurstellen.”

RTV Oost: https://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=294792