Deze is voor jullie , leerlingen ! BL-Hymn 2020

Omdat wij jullie missen hebben we speciaal voor jullie onze BL-Hymn in een nieuw jasje gestoken. We hopen jullie heel snel weer in real life te zien. Tot die tijd: deze is voor jou!!!!!!

Zelf de krant is enthousiast!

Eerbetoon voor leerlingen Bataafs Lyceum.

SASKIA MINKMAN

Het is een jaarlijks eerbetoon aan de eindexamenleerlingen van het Bataafs Lyceum in Hengelo: een videoclip van de docenten. Dit jaar is het allemaal anders. Maar de clip, die is er. Vol swingende en zingende docenten, zoals Bas Smies.

1. Toch een videoclip gemaakt in een gekke tijd. “Het is gelukt. De voorbereidingen voor een ‘gewone’ clip waren al ver gevorderd, toen brak de coronacrisis uit. We hebben onze energie eerst gestoken in de online lessen. Toen die eenmaal liepen, zijn we gaan nadenken over ons jaarlijkse actie: het maken van een videoclip voor de eindexamenkandidaten.”

2. Die voorbereidingen waren vast al begonnen. “We waren al een heel eind. We hadden de tekst al klaar, de opnames zouden beginnen. Toen werd alles anders. Wij zijn als docenten met elkaar gaan appen: wat kunnen we doen om onze eindexamenleerlingen toch iets bijzonders mee te geven? In hoog tempo is er een nieuwe tekst geschreven. Zangpartijen zijn rondgestuurd en partijtjes ingezongen. We hebben bewust gekozen voor een nummer dat we al eerder hadden gedaan. Zodat iedereen het refrein makkelijk kon meezingen.”

3. Wat zien we? “De clip begint met een paar shots van een lege school. Die opnames zijn heel spooky. Het is een plek waar normaal gesproken volop levendigheid is. Daarna komen de docenten in beeld. We hebben een Zoom-meeting gehouden en daar hebben opvallend veel leerkrachten aan meegedaan. Je ziet rustige leerkrachten. En je ziet inderdaad druk bewegende en swingende leerkrachten.”

4. Door corona ontstaan bijzondere initiatieven. “Dat klopt. Ik zie ook dat er veel veerkracht in mensen schuilt. We hebben iets gemaakt waar iedereen vrolijk van wordt. Normaal gesproken is de clip een eerbetoon aan de eindexamenleerlingen, nu is het een eerbetoon aan de hele school.”

5. Komt er nog iets aparts voor de eindexamenleerlingen? “Daar zijn we nu over aan het nadenken. Het hangt natuurlijk af wat er straks mogelijk is. De diploma-uitreiking is een ritueel, een bijzondere afsluiting. Dus we moeten wel wat voor ze doen.”