Careerday-on-tour

Leerlingen bezoeken Twentse technologiebedrijven tijdens Careerday-on-tour

Op 16 oktober nemen leerlingen van onze school deel aan de Careerday-on-Tour. Tijdens dit meerdaagse evenement openen meer dan zestien regionale bedrijven hun deuren voor leerlingen uit de bovenbouw vmbo, havo en vwo. Dit met als doel om onze leerlingen vanuit een technologische invalshoek te inspireren voor hun toekomstige studie- en carrièrekeuze. De dag wordt georganiseerd door Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente.

Onze docenten bezoeken met de leerlingen twee bedrijven. Ook krijgen ze van tevoren een opdracht voor hun leerlingen, zodat ze voorbereid zijn tijdens het bedrijfsbezoek. De leerlingen hebben, gezien hun profielkeuze, al interesse in techniek en technologie en het doel van de dag is om deze interesse verder uit te bouwen. Tijdens de bedrijfsbezoeken maken zij op een actieve manier kennis met moderne technologie en de functies binnen regionale bedrijven.

De deelnemende bedrijven ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving en brengen met enthousiasme aan de jongeren over hoe leuk en uitdagend werken in de techniek is. Onze school bezoekt ETC (Almelo) en Stork Thermeq (Hengelo).

Meer informatie: https://jet-net.nl/activiteiten/careerday-on-tour-twente/