BL-Business bedrijvenmarkt

Donderdag 12 november werd vanuit BL-Business een online bedrijvenmarkt georganiseerd. Tien bedrijven presenteerden zichzelf aan de leerlingen uit klas 3 en havo 4. Hierdoor kregen de leerlingen de mogelijkheid om meer te weten te komen over de bedrijven in Twente en de werkzaamheden die daar verricht worden.

Leerlingen hoorden welke studie achtergrond de mensen hebben en wat ze nu doen in het bedrijf. Ook werd uitgelegd welke andere functies er zijn in het bedrijf. Het doel was dat leerlingen door deze bedrijvenmarkt een beter beeld krijgen van het werk wat ze later kunnen/ willen gaan doen en dat het ze helpt bij de profiel/studiekeuze. En daarnaast kon deze bedrijvenmarkt natuurlijk ook gebruikt worden om contacten op te doen voor bijvoorbeeld een vrijwillige stage.

Het was leuk om van leerlingen de verbazing te horen over wat verteld werd:

• Dat je met een technische opleiding niet alleen maar achter een bureau hoeft te zitten
  • Dat er bij een financiële dienstverlener, of bij bouwtechnische bedrijven ook hele andere functies zijn
  • Hoeveel klanten een bedrijf heeft en dat ze zoveel spullen maken waar we dagelijks mee te maken hebben
  • Hoe de voorlichters met de opleiding die ze gevolgd hebben op deze functie terecht zijn gekomen

Dank aan de medewerkers van Antagonist, Assink&Schipholt, ETC, Heijmans, Loohuis installatiegroep, NTS Norma, Rabobank, Sensata, Thales en Waterschap Vechtstromen, dat zij de tijd hebben genomen om onze leerlingen te helpen. Hopelijk kan de volgende bedrijvenmarkt, in maart, weer live plaatsvinden.