Bataafs Lyceum lanceert ‘webapp’ voor leerlingen groep 8

HENGELO – Het zijn uitdagende tijden voor een middelbare school die groep 8 leerlingen wil informeren over het onderwijsaanbod en de sfeer op school. Zeker voor een kleine school waar persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat, zoals het Bataafs Lyceum, is het erg lastig dat alle communicatie op het moment noodgedwongen op afstand plaatsvindt.

Om de leerlingen van groep 8 en hun ouders toch zo goed mogelijk te kunnen informeren, heeft het onderbouwteam van het Bataafs maar liefst 11 korte filmpjes opgenomen die in een zogenaamde webapp gepresenteerd worden. “Het idee achter de webapp is dat veel mensen, en zeker kinderen, hun informatie vooral via de mobiele telefoon tot zich nemen”, vertelt Stefan Dokters, coördinator leerjaar 1. “In de filmpjes die we hebben opgenomen komen alle leerjaar 1 mentoren en natuurlijk ook veel leerlingen aan het woord. Omdat ze in een doorklik-menu zitten, kun je precies die informatie bekijken die voor jou interessant is”.

Goed beeld van de school

Leerlingen en ouders kunnen filmpjes bekijken over de verschillende instroomniveaus: havo/vwo, atheneum, gymnasium en Masterclass (speciaal concept voor meerbegaafde leerlingen). Ook vertellen leerlingen over de vele mogelijkheden buiten de reguliere lessen, zoal taalprogramma’s, extra modules sport en design, het BL-business programma en de verschillende leerlingverenigingen. “We zijn erg trots op het eindresultaat en hopen op deze manier toch een zo goed mogelijk beeld van de school te kunnen geven”, aldus Dokters.

De webapp wordt in de aanloop naar het online Open Huis van het Bataafs Lyceum, dat op 11 februari plaatsvindt, gelanceerd en is ook via de schoolwebsite te bereiken.