Algemene ledenvergadering OVBL

15/2: ALV over onze pubers en hun schermen

Op dinsdag 15 februari van 19.30 tot 21.30 uur uur vindt online de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats van de Oudervereniging Bataafs Lyceum (OVBL). Dit keer geeft onderzoeker en docent Aletta Smits een verrassend leuk en buitengewoon leerzaam inkijkje in wat onze pubers zoal achter hun schermen zien en doen. Dit vraagstuk is actueler dan ooit door het verplichte gebruik van schoolcomputers en het explosief gegroeide online onderwijs.

Aletta behandelt vele vragen die we ons en anderen van tijd tot tijd stellen. Is het echt zo dat je de smartphone en tablet niet kunt wegleggen als je ‘midden in een potje zit’? Waarom zijn die schermen zo verslavend dat onze kinderen er zelfs tijdens de les op willen kijken? Welke grenzen moet je als docent, ouder of verzorger stellen, en hoe? Is er ook nog wat positiefs te melden op dit gebied?

Discussie heeft pas zin als je kennis hebt, dus is er volop ruimte om vragen te stellen aan Aletta. De OVBL neemt alle opmerkingen mee in haar overleg met de schoolleiding.

Voorafgaand aan de interactieve presentatie van Aletta Smits legt OVBL-voorzitter Frank Bouwmeester kort verantwoording af over wat de OVBL het vorig schooljaar deed en dit schooljaar doet. Penningmeester Rikke Schiphorst laat zien wat er is gebeurd met het geld dat ouders en verzorgers jaarlijks, via de ouderbijdrage, aan de OVBL betalen.

Het bijwonen van de ALV is natuurlijk gratis. Echter, aanmelden is nodig via https://pubers.webinargeek.com/alv-pubers-achter-hun-schermen-bataafs-lyceum. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname aan de online-bijeenkomst. Wij nodigen ook docenten en schoolleiders uit om aan de ALV deel te nemen. Kun je niet op 15 februari, dan is er geen scherm overboord: de ALV is nog drie dagen lang online terug te kijken.